La Veu de l’Anoia ens ha entrevistatt al Pol Pastor i un servidor per fomentar el Festival Bigoti. 

cartellbigoti1

L’entrada inclou una consumició, a escollir entre una copa  de cava, vi blanc o vi negre, gentilesa de Rosa Maria Torres.

Què us ha motivat a organitzar el Festival Bigoti?

Guillem Carreras.- L’estiu del 2011 vam crear una entitat, les Festes de la Minerva, per revitalitzar la Festa Major de Santa Coloma de Queralt. Pensàvem que estava una mica endormiscada, i ens vam posar a treballar. Des de llavors hem organitzat una quinzena d’activitats culturals cada any per al poble, cobrint sobretot la vessant musical. Ens hem adonat que existeixen molts grups a Catalunya d’una gran qualitat, i que quan els presentes al públic la gent respon. Aquesta experiència ens ha decidit a fer un pas endavant i organitzar un petit festival d’estiu que pugui agradar a la gent de Santa Coloma, i per suposat també a la dels seus entorns.

Els darrers anys, a Catalunya, han sorgit bastants festivals musicals. Quin format heu pensat per al vostre?

Pol Pastor: La idea base del festival és promocionar música moderna catalana. Durant les Festes de la Minerva, hem portat grups poc (o gens) coneguts per als colomins, però que,un cop acabat el concert, tothom n’ha sortit gratament sorprès. Aquest és el camí a seguir al Bigoti. Hi sortim doblement guanyant, les bandes que vinguin podran promocionar-se per les nostres terres, i els oients descobriran propostes musicals de qualitat i del nostre país.

G.C: La gent podrà seure i gaudir tranquil·lament del concert mentre pren un combinat, o el vi i el cava gentilesa de Rosa Maria Torres i la Denominació d’Origen de la Conca de Barberà.

carla i laia

La Carla i la Laia ens faran passar una estona ben agradable

clara peya (2)

Clara Peya és una de les compositores emergents més talentoses del país

Heu decidit comptar amb la presència de la Clara Peya, i els The Crab Apples.

P.P:  La Clara escriu una música sensible, profunda i molt accessible. A més és una pianista tècnicament impecable. Envoltant-se sempre, intel·ligentment, de grans veus, en surt un producte musical que marca, i que tindrem la sort de poder gaudir-lo en directe.  Per això no vam dubtar gens en demanar-li que vingués al Festival Bigoti. Estem molt contents, a més, perquè aquesta actuació serà la preestrena del seu nou disc: Mímulus.  També estem molts contents amb la presència de The Crab Apples i el seu disc “Right Here”, un quartet del Vallès que ja no és una promesa. És molt més. La seva sonoritat íntima i alhora contundent casa perfectament amb el que busquem al Bigoti.  Tampoc ens volem oblidar de l’actuació de la Carla i la Laia. Són dues noies de Santa Coloma que versionen música moderna, i que són producte del gran ambient musical que tenim a Santa Coloma. Als acústics que tindrem els seguiran un parell d’hores de música electrònica tranquil·la per allargar l’esdeveniment fins la matinada.

Quins projectes teniu per al futur del Festival Bigoti?

G.C.- No cal dir que ens agradaria que aquesta iniciativa, que hem tirat endavant amb molta il·lusió, agradés a la gent i tingui continuïtat. Sempre que comences un projecte et trobes amb incògnites. Estem segurs que el Festival Bigoti cada any serà millor, i que mica en mica anirem polint i perfeccionant els detalls. La nostra prioritat és que els concerts que portem siguin de qualitat, de grups nous que treballin bé, que siguin molt populars, i que aconsegueixen crear un ambient íntim i agradable on la gent s’hi senti molt a gust.

HORARIS FESTIVAL BIGOTI.

Divendres 3 de Juliol, 23: 00. Clara & Laia, i Clara Peya.

Divendres 17 de Juliol,  23: 30. The Crab Apples.

Festival Bigoti

Anuncis